Nytt år, nya tider, nya motgångar... Nädå, så pessimistisk är jag faktiskt inte, det var bara 2017 som avslutades med att min kära Subba (Subaru, alltså min bil) slutade fungera helt och även om jag fått igång motorn sedan dess och kört några vändor, dog den igen igår - självklart inte hemma utan efter att jag tankat (dvs på macken i Sala). Bilen fick bärgas till verkstan i Västerås, som ringde idag med beskedet att startmotorn är slut. Det var det jag trott efter att ha bollat med bilens förra ägare. Eftersom jag behöver min egen bil, den ska besiktigas inom ett par månader och de verkar kunna få hem en ny startmotor snabbt, får verkstan göra jobbet trots att räkningen blir rätt hisnande. Det är ungefär det sista jag behöver nu. Men enligt verkstan är allt annat ok, och ja - hellre en kass startmotor än att motorn hade skurit. Allt är relativt. 
Förra året var ett tufft år och jag känner inte alls för att summera det mer än så, så hoppar över det och stannar i nutid istället! Jag började faktiskt att skriva på det här inlägget för flera veckor sedan, precis efter årsskiftet, men sedan hände det väldigt mycket på en gång som kom emellan och inte mycket i januari har blivit så som det var tänkt. Så jag har fått skriva om det allra mesta för att det ska stämma. 
 
I början av januari skulle jag och Honey åkt in till ögonspecialisten på UDS, men den tiden fick jag lov att avboka. Min egen bil var inte körbar och min mors bil "rasade" (gick sönder, den fungerar fint nu men behövde ett par besök på verkstan) sent på eftermiddagen dagen innan det planerade besöket. Eftersom Honey mår bra avvaktar jag i dagsläget men tanken är fortfarande att det ska bli ett nytt besök, även om hon inte får något nytt hornhinnesår eller annat i ögat. Hade hon haft ont eller på annat sätt varit påverkad i dagsläget hade jag (självklart) åkt in så fort som möjligt. Men med rådande väglag (tjock is varvad med tung blötsnö...) och tunga räkningar på ingång under den allra närmsta tiden (häst- och bilrelaterat) väljer jag att avvakta lite nu när vi inte kom iväg som planerat. 
Nu är tanken att vi ska försöka få till och landa i nya rutiner. Jag har nämligen, helt oväntat, fått ett nytt jobb! Jag väljer just nu att inte skriva ut vilket företag det gäller, eftersom det än så länge är en provanställning och dessutom är det jag skriver på nätet inte på något sätt kopplat till företaget - det här är jag, som privatperson. Många kan nog gissa, andra vet och det är verkligen inte hemligt. Men ja. Det är iaf himla kul! Allt är ju nytt i dagsläget: sättet att jobba, produkterna som tillverkas, många moment i sig, maskiner etc. Men såhär två veckor (going on den tredje veckan) känns det bra. Så nu jobbar jag heltid, och kör mitt eget företag på helgerna. Det har ramlat in en del till mitt eget sadelmakeri, så nu väntar en rätt intensiv jobbperiod. Tanken är därefter att inte jobba varenda helg - det blir för tungt i längden eftersom min tjänst är måndag-fredag och dagarna är rätt långa. Det blir nog bra i längden. 
 
Jag har iaf fått tummen ur och fått klart en sadelgjord och ett enkelt S-hack till Honey. Jag hoppas verkligen att skänklarna håller sig snygga utan att rosta, för isf ska jag sy ett "finträns" med ett matchande hackamore till... Sadelgjorden är jag riktigt nöjd med, jag älskar verkligen färgen på lädret och utformningen blev riktigt bra till Honeys exteriör. Det enda jag ska ändra på den är att sy dit en ny sleif (ögla att trä stropparna genom) högst upp, eftersom själva gjorden lätt glider bak lite jämfört med spännena. Inget som verkar störa fröken men det är ändå en viss risk skav/nyp imo. 
 
 
 
Lillebror vann en lussetävling på kattforumet i december, och efter lite om och men har priset - en liten klösmöbel - till slut kommit fram. Den är väl lite liten för Lillebror, men Lillan (som är ungefär hälften så stor) är glad över presenten. Hon tycker att det är perfekt med små hyllor med lite mjuk vaddering på, att ligga på medan hon värmer ryggen mot elementet. Den dinglande leksaken uppskattar hon också - busfian! 
 
 
 
 
 
 
 
katter, lek, present, hästar, problem, dyrt, reparation, kämpa, vinter, tungt, jobb, nytt, förändring, livet,