I helgen är det dags för säsongens sista helg på Seglinge för min del. Morgonen var varm och solig, så jag och Honey skrittur i skogen med barbackapadden. Fröken var pigg och höll ett vägvinnande tempo hela turen, och trots att hon fick lång tygel från start till mål snubblade hon inte alls (trots att det är rätt stenigt i skogen här närmast stallet).
 
Efteråt pysslade jag lite, tvättade och smörde svansroten (prövar ny tvätt och serum, mot klåda från insekter) och den vita kotan där lite mugg dykt upp (nästan borta idag efter en enda dags tvätt - igår - så det är inget som oroar mig). Honey stod och halvsov hela tiden, väldigt nöjd, och efteråt fick hon gå ut i hagen och jag åkte till jobbet.
 
Honey och hennes hagkompis går i stora sommarhagen sen ett par veckor. De ska få gå ute dygnet runt nu när det är så fint, innan insekterna kommer igång ordentligt. På sommaren varieras tiderna hästarna går ute lite efter insekterna. De dagar bromsarna är som värst brukar vi ha hästarna inne på dagen medan de härjar, och de nätter knotten är som värst står de inne på nätterna istället. 
 
 
sommar, barbacka, morgon, sol, skritt,, skötsel,