Honey brukar klia svansen sommartid - det brukar resultera i en ganska tråkig svans. Men i år var det mer än tidigare. I början av sommaren hade övre delen av svansroten ett par nästan kala partier och hon hade dessutom lyckats klia upp "skavsår" på undersidan av svansroten. Under de år jag bott här uppe har jag provat mig igenom de insektsmedel som finns på marknaden här, med varierande resultat men aldrig riktigt bra (behöver spraya en hel del för att effekten ska hålla i sig). Nu provar jag lite nya grejer, som Malin (Sala Equicenter) är ÅF för: Solheds. Jag använder Derma 1 (hudvårdande schampo), 2 (serum) och 3 (deo).
 
Deocrémen använder jag på utsatta ställen, mest huvud, under magen, under halsen, sidorna av halsen, i ljumskarna bak och området runt svansen. Den lägger jag på varje-varannan dag, lite beroende på insekterna.  Jag upplever att den funkar lika bra som t.ex Ultrashield, som jag också behövde använda nästan dagligen sen den gjordes om (vilket den inte är gjord för), men är inte giftig utan maskerar istället hästens lukt. Den får inte bort insekterna, men Honey blir iaf mycket mycket mindre biten. Hon blir dock fortfarande besvärad av bromsarna när det är mycket av dem, i synnerhet de stora :-( . Jag kommer iaf att fortsätta med deon den här säsongen, eftersom den är det jag hittat som hjälper mot det värsta av knotten och övriga odjur. Och är mycket trevligare, på många sätt, än de starka gifterna.
 
Schampo och serum är klådstillande, och dem använder jag till svansen. De första veckorna-månaden behövde jag använda dem varje dag, men nu börjar vi kunna trappa ner lite och kör varannan-var tredje dag beroende på. De funkar riktigt riktigt bra, så länge jag håller efter, och Honey älskar dem. Den klådstillande effekten är tydlig, och nu börjar svansen se helt ok ut. Svansroten skyddas av tagel igen och huden har återfått sitt normala utseende. När första bilden nedan togs hade såren under svansroten läkt ut. Jag tänkte inte på att ta en bild precis i början, så när första bilden togs hade vi redan kört ett par veckor. Nåväl. Det här är iaf två produkter som jag verkligen rekommenderar! :-) Dyra, men faktiskt riktigt dryga och ser ut att räcka hela säsongen för oss.
 
12/6
 
 
 
20/6
 
 
13/7
 
 
Solheds, sommar, eksem, insekter, knott, mygg, bett, behandling, skydd, insektsmedel, hudvård, häst,

Kommentera

Publiceras ej