Den sista veckan har varit väldigt, väldigt tung, både känslomässigt och fysiskt. Stress, oro, sömnbrist.
I måndags kom jag ut till stallet i underbart soligt väder och gick ut i hagen med föresatsen att faktiskt rida en liten sväng. Men i hagen hittade jag Honey med ett svullet öga och i stallet var hon tydligt smärtpåverkad, så istället för ridtur blev det ett besök av distriktsveterinären. Det visade sig att fröken hade ett ganska stort, men ytligt, sår på hornhinnan på vänster öga. Eftersom såret var ytligt bedömde veterinären att det hade goda chanser att läka hemma, förutsatt att en förbättring kunde ses inom ett par dagar. Så veckan har spenderats på box för Honeys del, eftersom hon enligt min erfarenhet (senast i somras/höstas...) inte behåller huva på utan ålar ur den. Ögondropparna vidgar pupillen vilket gör det väldigt smärtsamt att vara ute i solljus - dessutom kan solens strålar skada ögat eftersom pupillen inte kan dra ihop sig. Ögondroppar och salva två gånger/dag, Metacam en gång/dag. Så för min del har större delen av veckan sett ut såhär: frukost till katter - stallet - jobbet - stallet - middag till katter - sova några timmar - börja om. Honey har skött sig perfekt på boxvila, men blivit lite gallig nu de sista dagarna.
Igår var veterinären ut och färgade hornhinnan. Själva såret är läkt, men det kommer att dröja ett bra tag innan jag vågar ropa hej och räkna skadan som läkt. Hon har ett grått fält i ögat där såret varit, som helst också ska försvinna. Sista dosen Metacam fick hon igår kväll, förhoppningsvis behövs inte mer. Effekten av ögondropparna kan sitta i i några dagar, eller en månad, och innan den gått ur måste ögat skyddas mot solljus. Så nu får fröken gå ut i hagen, men bara kvällstid (då det är mörkt).

"En olycka kommer sällan ensam" sägs det ju. Det verkar minst sagt stämma. Men nu har vi haft nog med elände det senaste året (och åren innan det, också - de sista två åren med Kastor rymde en hel del elände...) och jag kan nog tycka att vi gjort oss förtjänta av ett lugnt 2017 nu!
 
Första dagen...
 
Trött liten häst...
 
Jättefint öga i fredags!
 
Honey ledsnade på att vara modell och tiggde godis istället ;-)
 
hornhinnesår, sår, öga, skadad, trött, orolig, sömnbrist,

Kommentera

Publiceras ej