Honey kom tillbaka till mig i mars förra året, och även om det tuffade på bra de första månaderna så ser jag - när jag ser tillbaka - att vi båda nog ramlade ner i en svacka i somras när problemen i kroppen började spöka. Vi tappade helt sugen och tyckte nog mest att det var tråkigt. Honey behöver variation i träningen och för min egen del fick jag mer än nog av korta skrittpass och konvalescens under de föregående två åren. Det blev ju inte precis bättre när vintern kom med snö, is, halka och spända muskler. Kombinationen av is och begränsningen till kortare turer gjorde att vi höll oss hemma kring åsen och hur härliga solnedgångarna än är där uppe väger det inte riktigt upp. Jag har fått jobba med mig själv för att sitta upp och emellanåt har det blivit lite väl mycket vila för fröken.
Men nu är våren här, och vi smyger igång - på riktigt, den här gången. Den här veckan har vi tränat måndag-fredag. Snö-och-is-eländet är borta och vi har hållit till på "nya" roliga ridvägar. Det är helt uppenbart att både Honey och jag tycker att det är roligare - Honey har återgått till sitt gamla arbetsglada jag som inte tvärtjurar när jag ber henne öka steglängden och jag njuter av ridturerna igen, på ett annat sätt. Hurra! Vi känns på gång igen! Roliga, varierande ridvägar gör verkligen mycket för motivationen. På hästloppisen för ett par veckor sen snubblade jag över en hoppsadel som fick följa med hem, och den verkar funka bra så den ska stoppas om så snart jag hinner (mer om den kommer i ett senare inlägg!).
 
 
Inlägg utan bilder är ju lite tråkigt, så här kommer några som jag tagit på sistone men glömt att lägga upp!
 
En kväll för några veckor sedan krumelurade vi en stund på stallplan med repgrimma och barbackapad...
 
...en annan dag skrittade vi längs åsen...
 
...och en annan dag fångade jag fröken med lasso (nädå, hon var bara inte helt med på noterna när jag skulle hämta henne så vi toleranstränade lite innan vi gick in i stallet).
 
 
Det här skulle bli ett mycket längre inlägg, men det får räcka såhär. Jag är iväg och jobbar över helgen och det börjar kännas i kroppen att jag varit uppe länge. Dags att sova, om Lillebror kan tänka sig att dela sängen förstås.
svacka, motivation, ridning, träning, roligt, framåt,

Kommentera

Publiceras ej