Barmark = av med broddarna. Eftersom de dubbade bootsen åkt av mer eller mindre regelbundet vid ridning, blir det en annan modell nu. Det funkar inte att knalla runt i skogarna på jakt efter dem hela tiden. Så, vi bytte modell och nu är det väl dags för en utvärdering.
 
Dessa fick jag hem i slutet av mars, och har alltså testkört i ungefär en månad: Easyboots New Trail. Jag köpte dem begagnat, men de var inte mycket använda alls. Det pris jag betalade känns helt ok, men nypriset (ordinarie pris är idag ca 900:-/st) känns faktiskt lite saftigt. Men, ska ärligt medges, om de funkat helt perfekt för Honey så hade jag säkert inte tyckt att de är så himla dyra. En detalj som är värd att ha i bakhuvudet är att tillverkaren rekommenderar modellen för de som rider ca 40km i veckan - det är alltså inte en boot för distansritt eller långa turer. De är väldigt lätta att få på och av hoven, vilket är positivt. Sulan är, precis som på Traditional, hård och stadig. Den har ett rejält mönster. Överhuvudtaget är det en stadig boot, rejäla i materialet och känns hållbara. Längs ovankanten är det en vadderad, mjuk kant vilket behövs med tanke på det styva materialet i övrigt. Lite klumpiga är de, vilket jag upplever som en gemensam faktor för dessa och liknande modeller. Men de är också ganska förlåtande i storleken, och går att spänna åt respektive släppa lite på sidorna då det sitter kardborre hela vägen runt förutom där de sitter fast i fram. Det "orange" lagret känns som någon typ av plast, och bootsen har inte känts genomblöta när vi ridit i vatten eller lera. Just lera letar sig in i booten och ibland har där funnits en liten ansamling när jag tagit av dem, men det är inte så att de fylls med vatten. Jag har inte upplevt att de blir stela eller jobbigare att få på efter att de torkat heller. 
 
Tyvärr fungerar de inte helt klockrent för Honeys steg. Jag har funderat en del över saken och är inte säker, men misstänker att det har med överrullningen att göra. Det ser ut som att den blir fördröjd med bootsen på, jämfört med utan. I skritt funkar de bra, för det mesta, men emellanåt märks det: det är som om hon "fastnar" med tån vilket får henne att snubbla till. Det syns också på spåren. Vi har travat lite men iom att de inte funkar riktigt så bra som jag önskat blir det en annan modell nu när vi ska börja trava mer igen. När tempot ökar vill jag känna att vi har rätt. Däremot sitter de bra på hoven, och har inte vridit sig eller tappats en enda gång. 
 
 
 
Barfota, hovboots, barfotaboots, Easyboot, Easyboot Trail, häst, ömfotad,

Kommentera

Publiceras ej