...nej, fröken har inte förvandlats till rodeohäst - det är min sinnesstämning som hoppar åt alla möjliga håll i hästeriet just nu. Det går bra, det går åt pipan. Jag är glad, jag är förtvivlad och uppgiven. Det är roligt, allt känns bara jobbigt. Det är inte alltid en dans på rosor, om en säger så. Och en dålig dag blir som lite sämre av att jag blivit så himla frusen.
 
 
Tung, jobbig uppgivenhet...
 
Honey innan E.T.-besöket i onsdags. Behandlingen gick bra: lite sa hon ifrån (ibland lite i förebyggande syfte), men nålarna brydde hon sig inte ett smack om. Hon sitter fast mest överallt i musklerna och har troligen en inflammation i länden, så det var rätt skönt att gås igenom av equiterapeuten ändå.
 
Jag bet till slut i det sura äpplet och ringde och "bönföll" den hovslagare som i mitt tycke är en av de bästa i den här delen av landet. Som var gudasnäll och tryckte in oss i sin fulla kalender, fast det egentligen är för långt att åka. Hen var här i torsdags. Det gick ok i fram, förutom att Honey reagerade när det skulle spikas söm (vilket hon inte brukar göra). När hen kom till höger bak så hängde sig fröken med vikten på just det benet, men det gick ok när jag lyfte upp benet och "gav" det till hovis. Vänster bak gick inte alls - Honey sa tvärnej och det spelade ingen större roll om jag lyfte benet eller inte. Eller jo, visst sparkade hon häftigare när hovis försökte ta i benet helt själv, men jag fick mig några sparkar. Jag "hoppas" att svaret på "Varför?" är att fröken blev trött. Hon darrade i benet (om än "bara" benet - inte i hela bakdelen som hon gjorde vid första svängen till kliniken...) när jag lyfte det, och jag lyfter inte högt.
 
Vi tar lite tid att reda upp allt det här med skoning och muskler. En sak i taget: en hel del sitter nog väl rotat i både kropp och knopp hos fröken vid det här laget. Jag hoppas att det som märks nu är efterverkningar av det som varit. Djupa andetag. Reder det sig inte så blir det till att låta veterinär gräva vidare, och sko på klinik (om det inte funkar att sko hemma) - den där jäkla hålväggen måste ju hållas ordning på!
 
...men med solglimtar däremellan!
 
Det är tur att fröken är så himla, himla trevlig att jobba med när det inte gäller hovslagaren. Vi har tömkört ute längs grusvägen ett par dagar nu vilket går utmärkt. Honey är glad över att få komma ut igen och traskar på fint framåt. Kanske lite väl mycket framåt emellanåt, som när jag idag fick för mig att träna halter på hemvägen och fröken tyckte att jag var mer än lovligt dryg. Hon stannade fint, men att stå kvar var duktigt överskattat och när hon väl fick gå så var det lika bra att pinna på lite... ;) Vi har provat att ta lite trav på stallplan hemma, och nu travar hon villigt på töm vilket hon inte gjorde innan E.T var ute! Jag stretchar och masserar igenom henne lite efter passen, vilket är lite oskönt fast också skönt. Lilla pärlan.
 
 
Jag har förresten fått bilderna från fotograferingen. Så himla, himla fina! Ska visa när jag sitter vid datorn nån dag. 
svårskodd, jobbigt, hästägande, ont i ryggen, obehag, tömkörning, igångsättning, hopp, vinter, kallt, snö, täcken,

Kommentera

Publiceras ej