Nu är hoppsadeln till mig själv och Kastor äntligen färdig! Min allra första engelska sadel, så det har tagit många timmar..
 
 
Bommen, som är en bom tänkt för fälttävlan, är inprovad på Kastor och köpt från U.K. Bommens sits är 17" (jag har dock stoppat sitsen så att den färdiga sadeln är ca ½" mindre), och bomvidden är XX-wide.
Knästöden är stora för att vara på en hoppsadel, och lätt formade efter knäet för att förhindra att knäna "rullar upp" på dem.Sitsen är lite djupare än många andra hoppsadlar, och kåporna är ordentligt framskurna för att ge utrymme åt mina långa ben. Bossorna är rundbossor, och stoppade med ull av hög kvalité. Jag valde att göra ganska breda och inte alltför höga bossor, som är mjukt stoppade, för att dels få en lite större anläggningsyta och dels komma nära hästen.
Sadeln är gjord i läder från Tärnsjö garveri - det rödbruna med präglat mönster - och sitsskinn från U.K. - det mörkbruna. De övre sadelspikarna är graverade med mina initialer - LF. Samtliga beslag (sadelspikar + förbygelringar) är rostfria.
 
Bilder på sadeln till häst kommer när matchande sadelgjord och stigläder är klara! :-)
 
 
 
 
 
 
hoppsadel, sadel, sadelmakeri, handgjord, rödbrunt, präglat, krokodil, mörkbrunt, Tärnsjö, 17", XX-wide, hoppning,