I måndags kväll kunde jag hämta ut ett paket med boots till fröken. I slutet av förra sommarsäsongen köpte jag ett par Shings som fortfarande är fullt användbara, men tyvärr har Honeys bakhovar flutit ut lite på bredden och jag får inte på dem på hoven som läget är nu. Jag behåller dem ändå tills vi/hovslagaren kunnat verka hovarna, så att jag ser om det beror på att hovarna flutit ut i väntan på verkning eller om de breddats så pass av att vara barfota (vilket inte är ovanligt att det sker över tid) - de var ju ordentligt ovala när vi skodde av och är fortfarande mer ovala än runda. Eftersom Equine Fusion Ultra fungerar bra för både mig och Honey - sitter bra på hovarna, lätta att få på/av, har inte orsakat skav - valde jag att beställa ett par Equine Fusion All Terrain Ultra. De är snarlika Ultra (som tyvärr hunnit utgå), men har en betydligt tjockare sula med ett grövre mönster vilket i mina ögon bara är positivt. Våra gamla Ultra köpte jag förra våren, lätt begagnade (använda som demoskor) från generalagenten, och framåt hösten var de så pass slitna i sulan (framför allt framåt tån) att jag som sagt fick köpa ett par andra "sommarboots" i väntan på att det skulle bli dags för dubb/broddar. Då gick Honey ändå inte ordentigt förra sommaren, eftersom hon skadade sig i munnen. Så jag hoppas på bättre hållbarhet på de nya med rejälare sula.

I måndags lyckades jag komma ut till stallet precis när hästarna fått kvällsmat, och jag var ärligt talat helt slut, så Honey fick vila. Jag satt en stund bredvid henne i hagen och njöt av stunden.
I tisdags invigde vi de nya joggingskorna med en uteritt. Både Honey och jag var glada att komma ut igen, men gladast var nog Honey som med spetsade öron och raska steg traskade iväg. När vi först gick ut ur stallet tvekade hon lite på gruset, men efter några steg försvann det helt när hon insåg att underlaget inte längre "bet henne i hovarna". Vi gick över gamla 56:an och föjde asfalten ner mot Runhällen där vi vek av för att utforska lite nygamla vägar. Honey kändes toppen mentalt: lugn i sinnet, lyssnade perfekt på mig men samtidigt glad och pigg. Hon ville hela tiden framåt, villig i både skritt och trav, och vi blev ute i ca 1,5h.
Igår (onsdag) red vi också ut på andra sidan vägen, längs "travslingan" bort till Sävne Koi och sen en liten sväng på åsen på hemvägen. Lika nöjda var vi idag! Det blev en ungefär lika lång tur som i tisdags, men med mindre trav.
Idag (torsdag) red vi delar av tisdagens runda i lugn skritt. Röd dag - så skönt att kunna rida på förmiddagen! Honey var inte rikigt lika framåt som häromdagen, men fin. Vi var ute i ungefär en timme. Efteråt fick Honey pyssel: lite massage med Arnika-gel på rygg och senor, skrubb + kopparsulfat under hovarna, en gottehink med "gröt" (betfor, lucernpellets, lite salt, mineraler) och till sist insektsmedel innan hon fick gå ut i hagen igen. Imorgon blir det nog vilodag.

Den gamla booten med utsliten sula som spruckit.
 
Jämförelse: överst - EF All Terrain Ultra (ny), underst - EF Ultra (utsliten).
 
Jämförelse: vänster - EF Ultra (utsliten), höger - EF All Terrain Ultra (ny).
 
Bortsett från sulan är de här två modellerna i princip identiska - förutom att den gamla är lite lite sprucken, och dammig! :-)
 
boots, EF, Equine Fusion, AT Ultra, All Terrain Ultra, Ultra, joggingskor, nytt, häst, ridning, ömfotad, sliten,

Kommentera

Publiceras ej