Jag har inte mått så bra i veckan och Honey har inte heller verkat vara på humör, så hon fick vila några dagar. Regnet har hela veckan lyckats tajma in när jag slutat jobba, och igår var inget undantag. Jag drog på mig oljerocken och slängde ett av frökens regntäcken över häst och sadel, och så skrittade vi en sväng. Honey kändes pigg och glad :-) . Väl tillbaka i stallet fick hon på sig ett torrt stalltäcke medan jag pysslade med hennes ben och hovar. Blötan har resulterat i en antydan till mugg, och dessvärre också strålröta runt om, så jag tvättade rent och penslade kopparsulfat på hovarnas undersidor. Jag hoppas verkligen att kopparsulfatet hjälper! 
 
 
Regn, röta, strålröta, hovar, kopparsulfat, täcke, ridning,
Nu vågar jag äntligen säga det högt (en ska ju inte ropa hej för tidigt osv) : det är vår! :D Hurra!
 
Jag och Honey tillbringade helgen som var i solen. Jag var ledig och passade på att fixa lite extra i stallet, bland annat tvätta ett par maskiner med skitiga hovboots, benskydd osv. Utetäckena ska jag lämna iväg för tvätt, men det blir nog inte förrän lite närmre sommaren. I lördags joggade vi en sväng och i söndags fick vi sällskap av en stallkompis ut på en skrittur. 
 
I fredags kom vår nya hovslagare ut. Det var andra besöket och det var stor skillnad. Dels hälsades hon med spetsade öron - förra gången strök Honey öronen bakåt så fort hon fick syn på hovslagarförklädet. När E skulle börja åkte öronen bak av och till, men däremellan slappnade hon faktiskt av lite. När framhovarna var klara stod E och kliade fröken, lutade sig mot henne och fick till sist ta på bakbenen. Första gången en hovslagare får röra bakbenen på ungefär 1,5år! Jag uppskattar att E låter det ta lite tid - förra gången lät vi bli bakbenen helt, eftersom Honey tydligt inte var bekväm med att en hovslagare var i stallet. Den här gången var det mer OK att hon var där, men fortfarande inte helt OK att hålla på. Fröken försöker att verka avskräckande, men ögonen avslöjar att det inte är aggressivitet utan osäkerhet. Vi jobbar sakta mot målet: att kunna verka (runt om) och sko (fram) på hemmaplan igen. 
 
 
 
 
 
Vår, ridning, helg, sol, uteritt, jogga, trav, skritt, fix, stall,
 Hej alla glada!
 
 
Året både började och fortsatte tungt (orsaken till de obefintliga uppdateringarna) men nu verkar det - peppar peppar - vända och jag kommer tillbaka upp på banan igen. Förutom att min kära Subaru inte gick igenom besiktningen imorse pga läckage på avgassystemet - eländes elände, men bilen såg bra ut i övrigt så det blir att ringa verkstan på måndag - så känns tillvaron bra nu. Jag trivs jättebra på jobbet och är sedan i måndags tillsvidareanställd - hurra! Det är så skönt att äntligen ha en stabil inkomst, och att ha flextid gör att det funkar bra för mig att jobba heltid i veckorna eftersom det vid behov går att pussla om lite med arbetstid, hovslagare etc. Jag kommer också att göra några butiksdemos nu den närmsta tiden - det blir inte så många eftersom jag som sagt jobbar heltid redan, men dels är det ett roligt jobb och dels behöver jag verkligen få in lite extra pengar pga bilen som lär kosta alldeles för många tusenlappar. I mitt eget företag är det lugnt just nu: jag har hållit stängt sen veckan innan påsk för att göra om verkstan. Nu har jag en mycket bättre arbetsplats med bra arbetsytor! Bilder kommer upp på företagets Facebooksida. Tanken är att öppna igen vid månadsskiftet. Det blir mycket jobb nu, men jag är noga med att planera så att jag får den återhämtning som jag behöver. Efter bilreparationen är målet att spara ihop till en bra buffert + hästtransport. Nu är det köpstopp på allt onödigt! 
 
Och så lite uppdatering om djuren! 
 
Lillebror kom fram till att den mindre klösmöbeln duger till slut, efter att Lillan använt den ett tag. Nu används den flitigt av båda katterna. 
 
 
 
 
 
"Hallå där, vi vill också smaka!"
 
Honey har mer eller mindre fått vila sen jag började på mitt nya jobb. Det var tungt för mitt huvud att byta jobb, vilket i kombination med all is överallt gjorde att jag till slut gav upp. Bortsett från att hon (förstås) fallit ur en del och är lite bukig, verkar vilan ha gjort henne gott! Ryggen ser fin ut. Med värmen försvann nog de spänningar som orsakats av kyla/halka, och hon är mycket gladare att träna och umgås med nu. Bilderna är från promenad + ridtur för nån vecka sen, sedan dess har det tinat upp mer. Nu ska vi igång igen! 
 
 
 
 
 
tid, jobb, nytt, ork, positiv, framåt,