De senaste veckorna har vädret slagit om och temperaturen kanat ner en bra bit. Det är svalare, även de dagar termometern envist hävdar att det fortfarande är sommarvarmt (vilket iofs också kan ha att göra med att jag bor på tredje våningen och min termometers "avkänningspryl" som hänger ut genom köksfönstret ofta hänger i solen även om den inte ligger direkt mot väggen...). Jag märker återigen hur frusen jag är numera,  det är galet när jag jämför med för tio år sedan då jag i princip aldrig frös på samma sätt. Det slog mig en morgon för någon vecka sen, när jag och Honey var nästan hemma vid stallet igen efter vår ridtur,  att bromsarna och myggen varit borta ett tag. Framför allt bromsarna.  Jag har inte tänkt på det,  men de är faktiskt väck! Haken är att älglusflugorna gjort sitt intåg,  och det med råge - jag har aldrig märkt av dem så mycket som jag gör nu. (Jag har haft häst i samma stall sedan sommaren 2012,  och även om jag absolut märkt av dem varje år så har det inte varit som nu.) Idag gick det knappt att rida alls,  Honey blev helt tokig och jag såg dem landa överallt på henne. Skogen längs åsen är deras gamla favoritställe,  men det är nästan lika illa även i "resten av skogen" och även på andra sidan gamla 56an. Suck!!
 
Iom den sänkta temperaturen har jag också börjat täcka Honey lite mer. Det är lite knepigt eftersom det fortfarande händer att det blir runt 20 grader i solen,  om än bara några timmar åt gången,  men nu har hon oftast ett lätt fodrat (fleece eller 100g) regntäcke. Hon har nämligen visat lite ömhet nu på senare efter att ha varit ute i regnet utan täcke (trots att hon stått helt torr i ligghallen).  Det har gått över när hon fått komma in och bli lite varmare och sen gått ut igen med ett täcke på sig,  men det är en balansgång och jag ser ingen anledning att riskera att hon drar på sig spänningar som hon lätt gör av kyla etc.  
 
Förutom de nackdelar som helt klart finns,  har jag inte så mycket emot hösten i år. Än så länge. Inga bromsar,  fina färger i naturen, jag kan använda mina ridbyxor (har mest ridit i löpartights i sommar pga värmen) och fina väst/jacka från Gith K... Däremot ska jag nog hänga en vettig regnjacka i stallet,  för jag tycks åka ifrån den hemma när jag behöver den - vädret är väldigt växlande för närvarande. 
 
 En av bilderna från höstfotograferingen förra hösten. Definitivt min favoritbild på oss två <3 .  
 
häst, höst, väder, insekter, årstid,

Kommentera

Publiceras ej