Elementen har slagits på här hemma (äntligen. De är fotfarande bara ljumma, dock...) och Lillan tycker att det är toppen. Hon ligger gärna med baken tryckt mot elementet och vilar. 
 
 
 
Katt, värme, element, mysigt,
Ja, årets första snö är det väl inte riktigt, om en ska vara petig, men åtminstone den första för den här säsongen. Den landade häromdagen. Sedan dess har det varit nån plusgrad nån sväng, men mestadels minusgrader så en fin halka på asfalten har gjort sitt intåg. Nu ikväll blir det ingen ridning, ty jag ska försöka få i traktbrodden på Honeys framskor så att hon får lite grepp mot den frusna marken. Jag har också köpt ett par nya dubbade boots till vintern, av samma modell (Shings RP trainer) som vi använt nu under hösten så förhoppningsvis sitter de bra. Förra vintern använde vi Easyboot traditional, som ramlade av i tid och otid AC okänd anledning vilket är helt ohållbart. 
 
 
Halka, vinter, kyla, is, snö,
Säg den lycka som varar. I fredags morse ringde stallägaren och sa att Honey verkade ha ont i ögat. Jag åkte ut och kollade och jo, hon verkade ansträngd o ögat (drog upp undre ögonlocket lite) och när jag provocerade med ficklampa reagerade (blundade) hon mer på det ögat. Ringde och pratade med jourhavande distriktsveterinär (ringde en stund efter telefontid) som tyckte att det var läge att titta på det och bokade in mig till kollegorna under dagen. En veterinär kom ut efter lunch och färgade, och då färgade området (såret) in vilket betyder att det är ett sår på hornhinnan. Samma öga som i början av året, i samma område på ögat, men såret såg annorlunda ut jämfört med då. Honey verkade inte heller ha lika ont som sist (då var ögonlocken rätt svullna och hon knep mycket), även om hon naturligtvis hade ont (syntes på pupillen och hon var också ansträngd runt ögat, drog upp det undre ögonlocket lite osv). Hon har iaf behandlats hemma sedan i fredags med ögondroppar, salva och metacam. Ingen favoritsysselsättning för någon av oss men det gick faktiskt bättre/lättare än sist. Idag kom veterinären ut för ett återbesök och nu färgar inte såret in längre. Såret är då läkt, men vi fortsätter med behandlingen veckan ut eftersom hornhinnan fortfarande är påverkad och det bara gått några dagar. Det känns skönt att såret åtminstone läkte ihop snabbt. Nu hoppas jag bara att eftervården också gör det. Sen ska jag fundera på hur vi ska göra framöver, eftersom det trots allt är andra gången i år på samma öga. 
 
 
När veterinären åkt fick fröken gå ut. Det har varit minusgrader hela dagen idag och allt är täckt av rimfrost - så vackert! 
 
 
sår, skada, öga, hornhinnesår, hornhinnan, läka, medicin,