Honey har varit barfota bak i två månader nu. När vi drog av skorna var det både snö och halt, och sedan dess har det varit perioder med (minst sagt) mycket is och elände. Att gå utan nån typ av broddar var inte att tänka på, hon fick inget grepp alls. I början var hon dessutom ömfotad i skogen osv, även om det gick fint i hagen. Så, in i bootsdjungeln! Honey har ovala bakhovar vilket rätt effektivt sållar bort en stor del av de boots som finns. Ska de dessutom broddas/dubbas vill jag ha en så stabil sula som möjligt, för att minimera det punkttryck som blir av dem. Dessutom lär de vara lite lätta att få på ordentligt. Efter lite om och men valde jag att börja med Easyboot Traditional, eftersom den såg ut att passa i formen och inte går upp över leden. Mindre risk för skav m.m. Easyboot har en hårdare sula. Nu har vi inte använt dem överdrivet mycket eftersom fröken fick det förtretliga hornhinnesåret mitt i alltihop, men flera gånger har jag fått knalla runt och leta efter dem eftersom de tappats. Senast drog hon av båda och den gången var faktiskt spännet öppet när jag hittade dem, men dessförinnan har spännet varit stängt och vajern spänd. När jag tömkör sitter de numera kvar - i början gick det inte att spänna vajern så hårt som den behöver och då åkte de förstås av emellanåt - så jag ser inte riktigt vad hon gör heller. I gången när jag sätter dit dem går de inte att vrida åt något håll, alls, och enligt tabellen är det helt rätt storlek både på längden och bredden så att gå upp/ner en storlek känns lite vanskligt. Däremot har det funkat perfekt med dubben, hon får bra grepp även när det är riktigt isigt. 
 
Summa summarum: bra grepp men funkar inte optimalt för oss. Jag har ledsnat på att leta boots i skogen, och när vi rider längre än bara uppe på åsen funkar det heller inte att promenera hela rundan efter varannan ridtur. Så nu när det blir "sommarväglag" ska vi prova en annan modell.
 
(Bilderna är inte tagna vid samma tillfälle och är heller inte dagsfärska, därför är vajern lösare spänd på den andra bilden än den första.)
 
 
 
 
 
 Idag är det hästloppis på Jälla i Uppsala. Jag är här och har rensat ut det sista som skräpade i sadelkammaren, och förstås sadelmakeriets lager. Hejja hejja :)
 
 
 

 
 
Loppis, hästloppis, rensa, sälja,
Det blir så himla varmt på dagarna när solen ligger på. jag glömde att ta med tunnare täcken till stallet och fick veta att Honey svettats tidigare i veckan, så igår fick hon prova att gå utan. Det gick bra, så nu får hon gå "naken" de dagar solen skiner och värmer ordentligt. Hon verkar väldigt nöjd med det. Måste ta tag i att byta det spänne till kryssgjorden som är sönder på det fleecefodrade regntäcket...och börja fundera på att införskaffa ett ofodrat. Nu börjar den knepiga tiden på året när det är kallt på nätterna, 15 grader varmt i solen på dagen och 5 grader sent på eftermiddagen.
 
 
 
 
Täcke, sol, värme, vår,