Igår var det lagom varmt ute (drygt 20 grader), men ganska tryckt och kvalmigt i luften. Jag och Honey hann före ovädret och tog en rask skrittur på ca en mil. När fröken värmt upp var hon pigg, framåt och kändes mjuk i kroppen. Nån km hemifrån svängde vi upp på sandvägen upp mot åsen, där jag fattade galopp. Lite mutter, men ok, så vi skrittade ner igen och tog en ny galopp i backen - och då hände det. Tryck i bakkärran och ryggen kom upp ordentligt, och när jag tog tillbaka lite så samlade hon ihop sig och bjöd på en riktigt kort och stadig galopp. Jag sken nog som en sol, det kändes fantastiskt! Jag har medvetet tagit det försiktigt under igångsättningen och väntat in styrka och balans i kroppen, dels för att jag vill vara lite rädd om senor och leder och dels för att jag inte ser någon mening med att forcera och få en knackig och vinglig galopp i rasande fart. Hon gick med låsningarna länge och det har tid att komma tillbaka efter lång konvalescens. Honey har, när hon är igång, en trevlig och lättreglerad galopp och det är det jag är ute efter. Mitt mål var att vi skulle kunna börja känna på galoppen i juni. Nu känns det som att jag fått bekräftat att det var rätt val. Vi är på gång, även om det är lång väg kvar.
När vi kom tillbaka pysslade jag om fröken ordentligt och sen skrubbade jag ur de vita Ikea-lådorna som jag tidigare haft foder i. Det behövdes, inte minst locken som hunnit bli mer än lovligt skitiga...
 
Idag ägnade jag större delen av dagen åt att tvätta och jobba innan jag kunde åka till stallet. Vi hade lite otur med vädret - regnskurar kom och gick hela turen - men hamnde iaf inte mitt i något skyfall. Idag tog vi en liten tur på åsen och klättrade upp och ner i många av backarna. Honey var pigg och minst lika framåt som igår och kändes jättefin, men hon var nog lite trött ändå för hon blev inte alls imponerad när jag bad om galopp i samma backe som igår mot slutet av turen. Efter ett par fattningar, några galoppsprång och flera rejäla bocksprång gav jag mig, klappade om henne och så skrittade vi på lös tygel hem till stallet. Inte så konstigt om hon var lite trött i några av musklerna, vi har tagit det lugnt den sista veckan. Det kommer framöver, sakta men säkert - vi har ingen brådska, vi har ju hela sommaren och hösten på oss innan det blir is och snö överallt igen. Fröken var nöjd efter turen och med att bli ompysslad innan hon fick gå ut i hagen igen.
 
 
ridtur, klättring, helg, sommar, regn, skritt, galopp, framsteg, skogen, träning, stallpyssel,

Kommentera

Publiceras ej