I år är jag bara hemma över jul, själv med katterna. Imorgon (juldagen) och annandagen lär vigas åt att inventera allt material i sadelmakeriet, och eftersom jag jobbar ute i butik onsdag-lördag är just julhelgen mina lediga dagar, så idag (julafton) blev min lediga dag. Efter en intensiv vecka i butiken behöver mitt huvud verkligen vila lite, så det känns faktiskt rätt skönt. 
 
Dagen började med att jag vaknade ganska tidigt, men låg kvar i sängen med katterna nån timme innan Lillebror tyckte att det fick vara nog - dags för frukost! 
 
 
 
Efter frukost intog katterna sina positioner för efter frukost-vila och jag åkte till stallet. Planen för dagen var en timmes skrittur, men så fort jag klev ur bilen blev jag varse om att marken i princip var (är) täckt av is - även det som är kvar av snön - så det blev istället en avsutten skrittur (med långtyglarna, fast det slutade med att det blev mestadels vanlig promenad) för att kolla underlaget på andra sidan gamla 56an. Vi hittade en ny skogsväg, som dock ledde tillbaka upp till vägen, och kan efter dagens promenad också konstatera att en av de sträckor längs vägen på "stallsidan" av vägen som jag funderat på som lämplig att gå/rida mest bara är meckig, trång och tung (fruset i marken men både jag och Honey skönk ändå ner, troligen mest bara mjuk mossa när det är tinat..) att ta sig fram längs. Bra att veta. Fröken fick iaf lyfta ordentligt på hovarna och sträcka ut ryggen, vilket nog är bra för henne nu med halkan osv. 
 
 
När jag kom hem tog jag en lång dusch och började sedan med gjorden till Honeys tömkörningsdäckel. Innan det var dags att fixa middag. 
 
 
 
 
 
Sen åkte jag en sväng till stallet igen, och nu är det dags att sova. Imorgon blir det en lång dag med ridning, sy färdigt gjorden och ett antal timmars inventering. 
 
 
Tömkörningsdäckel, handsydd, katter, sushi, jul, häst, vinter, is, julmust, promenad,

Kommentera

Publiceras ej