Hej alla glada, long time no see! Det har varit en lite väl intensiv period i livet, med fler motgångar och brist på energi och..ja, jag är rätt slut nu. Hej och hå. Men jag hoppas att saker och ting reder upp sig efter nyår. Nu kör vi en liten uppdatering om vad som hänt på sistone! 
 
Jag hann ju inte mer än jubla över att vi tagit de första galoppsprången och hittat en trevlig sadel, förrän K ringde en morgon och sa att Honey verkade ha ont i ögat. Jag åkte ut till stallet, tog ledigt från jobbet (för att kunna vara där när veterinären kom) och ringde distriktsveterinären som kom ut efter lunch. Vi kunde snabbt konstatera att det rörde sig om ett nytt hornhinnesår på samma öga som sist. Det var i mitten av november och det senaste hästrelaterade inlägget jag skrev handlade om det. Förändringen på hornhinnan är kvar, och nu har jag bokat en tid hos ögonspecialisten på UDS precis efter nyår, för att kolla upp vad det rör sig om. 
 
 
 
För ett par veckor sen svullnade Honey upp i musklerna vid manken, nära ryggraden. Vi tog det lugnt och långtyglade mest medan hon hade såret i ögat, och även tiden kort därpå eftersom hon fortfarande skulle ha huva på sig ute i dagsljus, så sadeln ströks snabbt från listan. Täckena ligger bra och inget av dem är nytt. Nu sista veckan blev hon dessutom öm och dan i ryggen, inte glad häst. Malin var ut igår och gick igenom och behandlade med djupvågsmassage och laser, vilket fröken efter lite mutter tyckte var väldigt, väldigt skönt och idag var hon fin i ryggen igen. Troligen har hon gått och spänt sig i halkan, i kombination med kyla osv. Hon är iaf jättefin i övrigt, förutom att jsg tycker att hon tappat lite rygg nu under vilan: rund och fin bak, jämnt och symmetriskt musklad i kroppen, fin i halsen där hon var lite ojämn i somras, fin i lederna och inga konstigheter med bäcken eller nacke. I tisdags var vi till hovslagaren, så nu har hon fyra brodd och snösulor fram iaf. Ikväll red vi en liten sväng för första gången på veckor. Honey var taggad och lite tittig, men skötte sig jättefint. Jag hade lite för lite på fötterna i kylan, så promenerade på hemvägen för att hålla igång blodcirkulationen. Nu ska vi banne mig igång ordentligt igen! 
 
Lillebror inledde förra veckan med att knipa med ögat. Vis av erfarenheten ringde jag veterinären och när vi kom dit visade det sig att han lyckats få ett litet, ytligt hornhinnesår högt upp under övre ögonlocket. Är det bara jag som ser ironin här? Veterinären trodde att han sprungit in i nåt som skrapat. Lillebror fick pupillvidgande droppar, sterila droppar och lite smärtstillande. Det var kämpigt att hinna ge de sterila dropparna tre gånger per dygn och jobba som jag gör, men det gick iaf. När det var dags för återbesök i fredags morse var såret läkt och Lillebror slapp äntligen tratten. Han var inte alls road av att ha den på, även om han lät den sitta kvar (!). 
 
 
Något som var desto trevligare var att årets Secret Santa-paket från en fellow medlem på Kattforumet kom fram. Fina paket som innehöll choklad, en badbomb, lakrits med rökarom i (väldigt speciellt! Kul att få testa!), formar för att göra praliner och en söt ulltomte. Nu lär jag försöka klura ut vem "tomten" är! 
 
 
 
 
 
 
Jag har till slut hunnit med att göra en tömkörningsdäckel till Honey. Efter att beslagen legat och väntat sedan jag tog examen. Bra där. Men bättre sent än aldrig. Jag lär göra gjorden till den innan den kan användas, men den kommer iaf att bli superfin på Honey sen. Naturellt och mörkbrunt läder med punsade rosor. Jag är faktiskt riktigt nöjd! :-)
 
 
Den här bilden togs den 12/12 förra året, under en skrittur för töm i blek vintersol. Tycker att den är så fin och har haft den liggande i ett utkast här i bloggen sedan den togs - nu fick den komma med här som avslutning. Hoppas på flera fina snöturer innan snön försvinner igen. 
 
Häst, vinter, hornhinnesår, otur, julklappar, snö, trött, hinna, hovslagare, veterinär, planer, öga, katt, häst,

Kommentera

Publiceras ej