Mys, sova, sängen, katt,
Eftersom Honey går täckad syns det inte så mycket på resten av kroppen (pälsen ligger ner), men på hals och huvud är det tydligt. Vinterlurv på ingång!
 
Bilderna är från vår promenad för ett par dagar sedan. Idag strålar solen och en fotograf kommer för att ta lite fina höstbilder på oss. En tjej från Västerås som verkar duktig. Så kul! Jag har ju som inga riktigt bra och fina bilder på oss/Honey. Jag har flera bilder som jag tycker om, men när jag ägde Honey första svängen höll de vanliga digitalkamerorna en "något" lägre standard än idag. Och jag kan verkligen ångra att jag inte hade nån riktig fotografering med min älskade Kastor, innan han blev dålig, så det här känns viktigt för mig. När Honey är fullt igång sen ska jag ta ut en fotograf som jag känner till sedan tidigare, som verkligen är fantastisk, och köra en stor "photo shoot" med både porträtt och action och lite till hemsidan, men en sån fotografering kostar en del så jag vill gärna att vi är i form och sådär... Nåväl. Vi skulle ha fotats förra helgen men bokade om pga regn. Nu hoppas jag att vi har lite flyt och får till bra bilder. Ett av ställena jag sett ut åt oss att vara på är tyvärr "förstört", de avverkar där så dels ser det stökigt ut (risigt och delvis lerigt pga sönderkört), dels är träden som var hela grejen (det var som en vacker allé med höstfärger) fällda. Men det ordnar sig nog!
 
 
 
Hösten smyger mot dörren och förr eller senare blir det vinter. Jag har ju kunnat tillbringa de senaste stallvintrarna påbyltad en massa kläder, eftersom jag knappt satt i sadeln alls. Men den här säsongen blir det minsann ridning, och då lär jag väl ha skydd mot kylan som funkar att rida vettigt i. Frysa vägrar jag att gå med på, det är en jäkla energitjuv! Så nu är garderoben lite uppdaterad. Det blir intressant att se hur grejorna håller måttet när det kommer till kritan. Bring it on! ;)
 
Helskodda ridtights med fleecefoder. Horze. De är ofodrade vid skoningen och något trånga i storleken (antagligen pga foder och skoning. De är inte lika elastiska som tights eller löparbyxor, helt enkelt.), men sköna att ha på sig. 
 
Ridkjol med matchande jacka. Uhip. Jag velade i ett par år eller så, eftersom kläderna inte är särskilt billiga, men de positiva omdömena fortsätter att hagla. Jag fyndade på rean som hölls inför kommande påfyllning av höst/vinterkollektionen, så mina plagg är av förra årets färger. Vilket ärligt talat passar mig rätt bra, jag är nöjd med mina val nu när jag sett årets färger. Plaggen känns inte tjocka och jag provade med viss tveksamhet, men märkte att de är betydligt varmare än de ser ut att vara. I efterhand insåg jag att jag lyckats köpa två set av olika modeller: "Alaska", som är Uhips varmaste modell, och det andra setet jag köpte är något tunnare. "Alaska"-setet ligger fortfarande i garderoben (för den nyfikna: det är olivgrönt med blekrosa foder). Men nu i veckan har jag faktiskt plockat fram och invigt det andra, som är mörkblått. Smart detalj: reflexdetaljer vid dragkedjor etc. Blir intressant att se hur de håller i längden.  Jag har försökt att härda ut i rusket, eftersom detta är kläder som för mitt tonåriga jag skulle ha varit att betrakta som vinterkläder, men jag är väldigt frusen nuförtiden och nån måtta får det väl ändå vara! Brrrr! Anyways, det har ju inte blivit mer än stallgöra, skritturer och idag en promenad i kläderna, men hittills är intrycket mycket gott. Jag var rädd att få fula repor på sadeln av dragkedjorna, men i bak lägger sig kjolen så att den räcker bakvalvet vilket innebär att dragkedjorna i bak inte ligger på lädret. I fram håller jag benkoll, och ska nog i vilket fall sy ett fårskinnsöverdrag till sitsen när jag hinner - för ytterligare lite värme. Kjolen värmer skönt över låren (den täcker knappt knäna på mig), och jackan är lagom varm. 
 
Eh, ja..bilderna blir lite som de blir i brist på kameraman! ;)
ridkläder, Uhip, höstrusk, frusen,