I lördags var det dags för WRU AWG 2014 - westerntävling med D och C klasser, och klubbmästerskap (KM), på Denan utanför Rimbo. Jag sponsrade tävlingen med två rundflätade grimskaft i mörkbrunt/ljusbrunt läder.
Jag tävlade inte själv, dels för att jag inte rider western vare sig renodlat eller på den nivån att jag kan tävla högre än E-klass och dels för att hästen min bara skrittas för närvarande. Men jag var på plats under större delen av dagen, med en drös egentillverkade hästprylar och ägnade mig åt att prata med trevligt folk och titta på fina hästar i den strålande höstsolen och (något kyliga) höstvinden utanför ridhuset. Sadlarna var med som "skyltex" och två par delade enkla tyglar (brukstyglar http://colourspot.blogg.se/2014/april/delade-brukstyglar-13mm-16mm-19mm.html) fick flytta till nya ägare. En fin dag!
 
Började dagen med att sätta upp ett partytält - som lika snabbt fick rivas ner då det höll på att blåsa bort! Vädret sammarbetade iaf, och grejerna hängde snällt kvar hela dagen.
 
Visitkorten fick stå på distanssadeln - så kan man också göra när ett bord saknas!
 
AWG, WRU, western, tävling, 2014,
Officiellt är jag ute på praktik, men denna sadel - som jag började på inte alltför långt slutet av förra terminen - har varit mitt kvälls- och helgnöje de senaste veckorna. Det gäller att ligga i om saker ska bli gjorda! ;-)
 
Detta är en dressyrsadel som jag gjort åt en kund - ett ekipage bestående av en nätt ryttare och en söt appaloosa, närmare bestämt! Bommen är av samma modell som jag använde till Kastors hoppsadel (http://colourspot.blogg.se/category/sadelmakeri.html), men den här gången höjdes fram- och bakvalv något för att få en djupare sits. Bommen är förstås utprovad på hästen ifråga. Sadeln är tillverkad enligt kundens önskemål med rundade kåpor, medelstora benstöd och en djup sits. Sitsen är utformad så att ryttaren kommer nära hästen.
Bossorna är ullstoppade rundbossor - inte så höga, ganska breda och mjukt och luftigt stoppade.
Sadeln är gjord i läder från Tärnsjö garveri - det rödbruna med präglat mönster - och sitsskinn från U.K. - det mörkbruna. De övre sadelspikarna är graverade med mina initialer - LF. Samtliga beslag (sadelspikar + förbygelringar) är gjorda i mässing.
 
 
 
 
Något tom/mjukt stoppad i bak på bilden, vilket är orsaken till rynkorna. Kommer att "fixa till sig" vid omstoppningen i januari!
 
 
 
 
Och så lite matchande tillbehör! Stigläder (140cm långa, 25mm breda), sadelgjord med foder av 5mm tjock svart ullfilt och tredubbel, rejäl resår (50cm lång) samt en uppsättning extra stroppar för framtida bruk.
 
Sadelgjorden har fått sleifer ("öglor") att trä stropparna igenom även ovanför spännena, sedan bilden togs pga spännena åkte framåt på själva gjorden.
 
 
 
 
 
Och så en bild på hästen med grejerna :-) .  Bilden är lånad med tillstånd, och ägs av Charlotte Sundqvist.
 
 
dressyr, dressyrsadel, specialbeställd, rödbrun, croco, krokodilmönster, brunt, mörkbrunt, handgjord, sadelgjord, resår, anatomisk, 50cm, stigläder, mässing, stroppar,
Sadelgjord med magplatta, gjord till Kastors hoppsadel. I samma färgskala som sagda sadel, förstås! ;-) ca 130cm lång, med (tredubbel) resår. "Bara" träns och tyglar kvar, men det får bli efter nyår!

 
 
 
sadelgjord, resår, hopp, platta, rödbrunt, mörkbrunt, croco, matchande,