Sedan drygt tre veckor befinner jag mig i det vackra Hälsingland på praktik. Här blir jag kvar resten av terminen! Kastor är med på resan, och vi har båda turen att få bo på gården. Naturen är fantastiskt vacker och Kastor anpassar sig sakta men säkert till de nya miljöerna. Nu satsar vi på en intensiv träningshöst - här finns nämligen ridhus på perfekt skrittavstånd! :-)
 
Utsikten från mitt sovrumsfönster - bättre kan man inte ha det.
 
 
praktik, sadelmakeri, utsikt,
I veckan skaffade jag mig, till slut, en egen klippmaskin. Valet föll på en Constanta Rodeo; en lätt maskin (690g + kabeln) som utan besvär tog sig an fjordpälsen. Så igår rök det begynnande fluffet! Helklippning med en ruta sparad på ryggen samt sparade ben och huvud.
Kastor blir så förbaskat svettig vid träning med vinterpäls, och tar tid att torka ordentligt. Dessutom kommer vi att rida en hel del i ridhuset, och där är det varmare än ute (och vägen dit, i svart vintermörker, kräver imo reflexridtäcke - vilket blir på tok för varmt för en oklippt Kastor). Än så länge är det varmt på dagarna, så då får han få otäckad. För regniga/blåsiga dagar har jag införskaffat ett ofodrat regntäcke. Nu är det bara manen som ska putsas till!
 
 
 
klippning, fjordhäst, vinterpäls, rakad, klippmaskin, Constanta, Rodeo, helklippning,
I början av sommaren svällde Kastors mankam och hals upp, och drog sig inte tillbaka trots att han togs in från betet (där han gått med "munkorg") och fick kontrollerade givor hö. När veterinären var ute i slutet av augusti konstaterades att han lagt på sig lite här och var, även om det mesta ligger på halsen. Nu är det Uppdrag bantning som gäller! Vi ämnar köra stenhårt, med superkoll på all mat (vilket jag hade redan från början..) och daglig ordentlig motion. Här i Edsbyn har vi tillgång till ridhus på perfekt skrittavstånd, så nu fattas bara den beställda dressyrsadeln (väntar på att få tillbaka den - reklamerade pga snedmonterade bossor). Och lite skillnad syns det allt sedan vi kom hit - på rumpan. Och valkarna framför sadeln har minskat något. Sakta men säkert.. Tänkte köra uppdateringar lite då och då, med en handfull veckor emellan, för att dokumentera skillnader.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
övervikt hos häst, fjordhäst, bantning,