Förra helgen var jag på clinic på Tumbleweed westernstore, och passade då på att inhandla ett stångbett med Billy Allen-mundel. Som jag fått leta för att hitta en sådan stång i rätt storlek (11,5cm / 4,5") ! Jag har hittills bara använt det en gång, på en tur ut i skogen, men Kastor verkade nöjd. Pelham och andra stångbett (med undantag av rakt kimblewick-bett) har han funnit obehagliga - för skarpa, och nästan skyggat för när jag tagit i tyglarna. Men detta var han avslappnad med hela turen. Hurra!
 
 
 
 
Billy Allen, BA, stångbett, western, koppar, rulle,
Jag skulle ju gjort Kastors hoppsadel den här terminen. Bommen beställdes i god tid, men fanns inte i lager och har därmed fortfarande inte dykt upp. Så kan det vara när man behöver en XX-vid bom. Men men, jag har gott om projekt planerade för den här utbildningen och lägger således om planeringen. Nu ska jag jobba järnet resten av terminen för att hinna klart med Kastors loksele. Nästa termin har jag ungefär fyra veckor på mig innan jag ska åka iväg på praktik, och under dessa veckor ska en distanssadel (bladsadel) med sadelgjord och rejält breda stigläder bli till. Blir det tid över, har jag lite andra projekt att ta tag i - nemas problemas. Flexiblitet är en dygd!
 
Nu är det för övrigt mindre än två månader kvar tills det är dags för westernsadelkursen (mitten -> slutet av Juli)...
Detta är ett handsytt körhuvudlag som går helt i svart, från remmar till fodringar till sömmar. Enkelt och silrent med beslag i rostfritt. Pannbandet och nosgrimman är fodrade, och nosgrimman sitter inte fast i sidstyckena (vilket är vanligt att de gör när det gäller körhuvudlag). Det är måttsytt till ett sött litet appaloosasto vars matte haft svårt att hitta körhuvudlag som passar. Hon är inte så lång mellan mungipa och ögats mitt, vilket gör att hon behöver korta sidstycken. Bortsett från sidstyckena, stämmer måtten rätt bra in på storlek Cob. Skygglapparna är i storlek Medium. För maximal ställbarhet, finns extra hål vid bettet (det sista är dock ett "säkerhetshål" - ifall det går sönder när man är ute och kör, ska man kunna knäppa ihop huvudlaget och få hem häst och vagn), käkremmen spänns på båda sidor och nosgrimman likaså.

 
körhuvudlag, svart, skygglappar, handsytt, körning, måttsytt,