Detta är ett beställningsjobb från en kompis - julklapp till hennes pojkvän. Ett dubbelsytt bälte i svart remläder, med dekorsöm i form av mottagarens initialer. Spännet kommer från ett annat bälte, som slaktades. Pga spännets utformning är sleifen en skjutsleif. All sömnad är handsydd.
 
 
 
 
bälte, intialer, svart, dekorsöm,
Kastor var förra säsongen mer eller mindre svårlastad - det eskalerade för varje gång vi åkte - så nu har vi börjat om från ruta ett. Och det går framåt, fortare än jag vågat räkna med. Denna vecka har vi tränat dagligen sedan i onsdags. Vi kör imorn också, och därefter blir det förhoppningsvis varje helg (minst) för att det ska vara en vana. Jag vill helst undvika att hålla på och backa in släpet på sin plats i mörker (trångt).

I onsdags höll vi på i drygt två timmar, och fick egentligen inte mycket gjort. Kastor var spänd, slet sig ett par gånger och gjorde klart att han minsann inte hade lust att kliva in i "lådan".
I torsdags höll vi på i knappt två timmar, och avslutade med att alla fyra hovarna stod på rampen medan han åt från transportens gummimatta, samt backa av på kommando. Under passet blev det en del skuttande, mindre stegringar, backande och "springa runt på stallplanen".
Igår (fredag) höll vi på i 20min., och avslutade med att Kastor stod ungefär halvvägs inne i transporten och åt, samt backa ut på kommando. Han gick på tre gånger, men de första två backade han ut innan jag hann be honom. Under passet var han betydligt lugnare än tidigare, även om han provade att studsa lite i början.
Idag höll vi på i 5min., och avslutade med att Kastor stod med alla fyra hovarna inne i transporten och åt, samt backa ut på kommando. Han gick fram till rampen, tittade på den och efter någon sekund gick han rakt in till hinken. Han gick in flera gånger, men backade ut igen innan jag hann be honom att backa. Han var lugn hela tiden, utan minsta tendens till att hoppa runt eller backa bort från transporten. Även då han backade ur transporten utan att ha blivit ombedd, stannade han mitt på eller precis i slutet av rampen och knallade sedan på igen utan att protestera.
 
lastning, lastträning, hästtransport, svårlastad,
I förmiddags red jag och Kastor ut en sväng. Det blev två timmar i blandat tempo längs grus-/asfaltsväg med packad snö på, och härligt klart väder. Helt perfekt väder och underlag. Det är hög tid att börja med lite mer ordentlig, planerad konditionsträning, så med start idag blir det mer galopparbete. Kastor behöver jobba på att ligga och "rulla" i en stadig galopp, utan att rusa iväg för att vi är på hemväg, något är "konstigt" vid sidan av vägen etc. Idag gick det riktigt bra; jag stod upp och reglerade mest tempot och gjorde små pareringar när herrn antydde att han ville skutta åt sidan, och han skötte sig väl även på hemvägen (där den mesta galoppen blev). Under turen blev det även en liten pratstund med en gubbe vi mötte, då Kastor passade på att titta misstänksamt på skidåkarna i spåret. Dessutom gjorde vi sällskap en bit med en dam och en dalmatiner, som jag också samtalade med en stund - ett ypperligt tillfälle för Kastor att träna på att "umgås" med hundar! För det mesta går det bra med hundar, bara de inte skäller eller kliver in mellan hans ben/under honom, men det är lite olika från hund till hund hur han beter sig. En riktigt trevlig förmiddag!
 
Men snart är det nog dags att skaffa en egen klippmaskin. Herrn var genomsvettig efter turen. Inte speciellt trött alls, men svettig..
 
 
uteritt, miljöträning, fjordhäst, Kastor,