Sadelgjord i brunt, med tredubbel resår på båda sidor samt en D-ring att fästa t.ex. martingal eller förbygel i. Fodrad med 5mm svart filt och bossläder. D-ringen sitter med hjälp av nylonband. All söm genom resåren + sömmen som håller fast D-ringen är sydd för hand, resten syddes på maskin.

Stygnen på själva gjorden blev en aning för långa, i övrigt är jag nöjd. (Det kommer inte att påverka hållbarheten.) Knepigt att lista ut hur långa stygnen ska vara när man inte är van att sy i så tjockt material, men nu vet jag!
 
 
 
sadelgjord, resår, anatomisk,
Det finns flera olika typer av däckelbossor, varav två typer är obligatoriska att prova på i B-kursen. Den ena är permanentstoppad. Den andra är en kilbossa med lustarm/kjedersöm. Jag ämnar göra prover på de andra två typerna också, för att åtminstone ha provat på att göra dem, men det får bli senare.
 
Vilken bossa man väljer på sin däckel beror på flera saker. Hur hästens rygg ser ut, om man vill kunna stoppa om bossan, hur mycket pengar man/kunden vill lägga ner..etc etc. Både fast och stoppade modeller har sina för- och nackdelar. Alla kan förstås anpassas till hästen som däckeln görs till, vid tillverkningen.
 
 
däckel, däckelbossor, bossor, kilbossa, fast bossa, ullstoppad, prover,
Bilder på några av damsadlarna som användes på clinicen. Vill du ha en bild, eller flera - hojta så kan jag skicka dem via mail istället. Lånar du en bild för att lägga upp någon annanstans på nätet - säg till och ange källa.  :)
 
 
 


 
 
 
 
 
 
damsadel, ridning, rida i damsadel, clinic, Julmyra,