Nej, jag har inte döpt projektet. Men det har varit lite av ett dåligt samvete, därav rubriken. Detta är alltså projektet som jag drog igång under skolans projektvecka (tema: acessoarer) förra terminen. Jag hann förbereda det mesta, men bara sy klart två av pannbanden, och sedan har det inte blivit av. Det är faran med att göra saker som inte ska till någon speciell häst, och som det därför inte är bråttom med.. Men nu så! Nu har jag till slut fått tummen ur och fått resten färdiga. Olika storlekar, olika utformningar. Samtliga är handsydda.
 
Samtliga pannband nedan är till salu Kontakta mig för info :-)
 
Svart med rosenkvarts.
 
Svart med vita sötvattenspärlor och hematite ("blodsten").
 
Svart med ametister.
 
 
Svart respektive mörkbrunt med vit strass i olika varianter och storlekar.
 
Mörkbrunt med mässingsornament.
 
 
Svart med nickelfärgat ornament.
 
 
Rödbrunt med mörkbruna kanter och sömmar, med mässingsornament.
 
 
 
 
pannband, sötvattenspärlor, hematite, rosenkvarts, ametister, ornament, ponny, cob, full, strass, akademisk ridskonst, strass, v-format, handsytt,
En vacker klocka behövde ett nytt läderfäste. Läderremmen är dubbelsydd med nedsänkta sömmar, och klockan är fastnitad i den med hjälp av en enkel läderbit som går genom klockans "ögla". Klockan kan sedan snöras fast på skakeln.
 
 
 
 
Nu är det för övrigt bara två veckor kvar av praktiken - snart är det dags att packa ihop och resa tillbaka till Tärnsjö. Och ett par dagar senare är det jul. Och vad hör mer ihop med julen och julstämning, än klingandet från klockor och bjällror när hästen drar släden genom det snötäckta landskapet?
skakel, klocka, körning, klang, fäste, snörning, julstämning,
Ett lite annorlunda jobb; en loksele i miniformat - till en get. Jätteliten, och jättesöt, med lokor och allt. Allt läder utom de spikade bossorna på lokorna är utbytt.
 
 
 
 
get, sele, loksele,