Tömkörningstömmar - 14m långa totalt, 18mm breda, 4mm tjocka. Gjorda i tömläder (ofinisherat plattläder). Kanterna är endast putsade med vatten.
 
tömkörning, tömmar,
Det blir en del spill när man arbetar med läder, och en del av det är användbart. Denna remontnosgrimma är helt gjord i spilläder - plattläder (4mm) som falsades ner till lämplig tjocklek. Dekorsömmen liknar den jag sydde på den ljusbruna lädergrimman tidigare under terminen, men den här gången går den i vitt och pryds med en vit strassten. Dubbelsydd nosrem utan fodring.
 
Work in progress...
 
 
remontnosgrimma, svart, strass, dekorsöm,
Ett svart träns kräver förstås svarta tyglar! ;)
Dessa är 12mm breda och odelade, precis som de bruna som jag gjorde i början av terminen. Stopparna är ca 2,5mm tjocka, 6mm breda och sitter med 11cm mellanrum. De är ca 270cm långa totalt, och gjorda i plattläder (4mm tjockt).
 
Standardbredd på tyglar är ca 14-16mm. Dessa är alltså ett par mm smalare än normalt. Men de bruna har hållit bra, trots att de utsätts för en del tuffa tag när Kastor är på det humöret, så jag känner mig inte orolig för hållbarheten. Däremot undviker jag i största möjliga mån att försvaga materialet med t.ex. skarvar, just för att undvika risken att tyglarna t.ex. går av.
 
 
tyglar, odelade tyglar, 12mm, franska hakar,